MAGAZIN

Ucraina: Mai mult de 400 de oameni dați dispăruți în Donbas

Distribuiți acest articol!

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev declară necesitatea urgentă de rezolvare a problemei căutărilor pentru cei dispăruți și decedați din Donbas, care indică faptul că peste 400 de persoane sunt date dispărute, scrie kyiv post, citat de 10TV.

”Căutarea persoanelor dispărute și identificarea corpurilor neînsuflețite, în urma agresiunilor armate comise de Federația Rusă împotriva Ucrainei, rămâne una dintre cele mai dureroase probleme umanitare, care necesită o rezolvare stringentă. Conform Centrului Unit pentru Coordonare și Căutare (UCCS), eliberarea persoanelor private de libertate ilegal, a ostaticilor și identificarea persoanelor din zona ATO sunt printre cele 400 de victime date dispărute”, a spus Ministrul de Externe într-o declarație, cu ocazia Zilei Internaționale a Dispăruților.

Acesta a menționat că căutarea acestor persoane este imposibilă, pentru că separatiștii pro-ruși și accesul lor sistematic în organizațiile internaționale umanitare în teritoriu îi împiedică să desfășoare căutările.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button