Actualități

UE a donat 30 de automobile pentru inspectoratele de poliție din R.Moldova

Distribuiți acest articol!

Uniunea Europeană a donat 30 de automobile Dacia Duster pentru inspectoratele de poliție din Republica Moldova, dar și alte bunuri necesare pentru gestionarea mai eficientă a situației pandemice. Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției, cu participarea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, șefului IGP, Sergiu Paiu și a angajaților din subdiviziunile Poliției.

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerul nostru strategic Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană este un partener strategic pentru Poliția Republicii Moldova care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției. Îmi exprim certitudinea că aceste relații de parteneriat vor continua și pe viitor prin activități comune, proiecte și inițiative în domeniul Polițienesc”, a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 11,6 milioane de lei, dintre  care 10,95 milioane de lei pentru automobile.

Până în prezent, cu suportul UE au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

Efortul de îmbunătățire a mobilității Poliției are ca beneficiar final cetățenii, contribuind la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii.

Menționăm că, în urma implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, de la începutul anului 2020, subdiviziunile IGP au fost dotate cu 122 de unități de transport cu echipamente de comunicare, dispozitive GPS și Drager, precum și alte echipamente moderne.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button