ActualitățiExterne

UE limitează exportul ambarcaţiunilor în Libia

Distribuiți acest articol!

Uniunea Europeană întreprinde noi măsuri în combaterea migraţiei. Luni, Miniştrii de externe ai statelor UE au hotărât să limiteze exportul de bărci pneumatice și motoare de ambarcațiuni în Libia, informează Politico Europe, citat de CaleaEuropeana.ro.

Consiliul UE a precizat că statele UE vor deţine o bază legală pentru a împiedica exporturile şi furnizarea bunurilor în Libia. Rescricţiile vizează şi ambarcaţiunile şi motoarele care tranzitează UE în drumul spre Libia.

De asemenea, noua măsura limitează bărcile şi motoarele care traversează piaţa europeană, în drumul lor către Libia, însă exporturile de acest tip care se îndreaptă către pescari nu vor fi vizate.

Planul, care se desfășoară în paralel cu înțelegerea între Italia și Libia și are drept scop să prevină părăsirea teritoriilor Africii de Nord de către migranți, urmărește să îmbunătățească condițiile din zonele de campare pentru migranți din Libia.

Fortex arată că în primele şase luni ale anului 2017, 85.000 e persoane au părăsit teritoriile nord-africane și au ajuns pe țărmurile italiene.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button