MAGAZIN

UE nu va da înapoi ”un milimetru” în a-și apăra cetățenii în perioada Brexit-ului

Distribuiți acest articol!

Uniunea Europeană nu va da înapoi ”un milimetru” în apărarea drepturilor cetățenilor UE, pe durata negocierilor pentru Brexit, a afirmat președintele Parlamentului European.

Antonio Tajani a afirmat că cetățenii UE ”încă se confruntă cu aceeași incertitudine cu care s-au confruntat britanicii după ce guvernul a decis organizarea unui referendum și, în urma rezultatului, a demarat negocierile pentru ieșirea din UE”.

3.6 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc în Marea Britanie sau aproximativ 6% din populație sunt incerți în privința viitoarelor aranjamente dintre UE și Regatul Unit – situație cu care, de asemenea, se confruntă și cetățenii britanici de pe teritoriul UE.

”Trebuie, în primul rând, să cădem de acord asupra punctelor cruciale… apoi vom vorbi și despre restul”, a comentat Tajani.

Cei de la Bruxel au insistat ca drepturile cetățenilor, precum și problema graniței cu Irlanda de Nord și cât de mult aparțin britanicii UE, să fie discutate înainte ca negocierile comerciale și viitoarea relație dintre UK și UE să înceapă.

10TV


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button