Actualități

UE și SUA îngrijorați de ”politica dosarelor penale”

Distribuiți acest articol!

Ambasadorul UE Peter Michalko se arată îngrijorat de menținerea unei practici de folosire a dosarelor penale în lupta politică de la Chișinău. 

„Cred că este și în interesul politicului, al sferei politicului, și în mod sigur este și în interesul cetățenilor, să se facă un pas spre viitor și să se lase în trecut această cultură politică de dosare, de presiuni asupra oamenilor”, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. 

 „În ultimii zece ani, fiecare dintre forțele politice din Republica Moldova a fost în situația în care a fost victima acestor practici. Deci, cred că și pentru viitor este important să existe acest angajament din partea forțelor politice și să se introducă această calitate nouă în procesul politic din Republica Moldova”, a subliniat Peter Michalko.

Săptămâna trecută și ambasada SUA la Chişinău într-o postare pe Facebook scrie că este profund îngrijorată „de cazurile de presiune asupra autorităților locale care sunt larg răspândite”.

Este profund îngrijorător să aflăm despre cazurile de presiune asupra autorităților locale care sunt larg răspândite. …

Publicată de U.S. Embassy Moldova pe Miercuri, 28 februarie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button