ActualitățiIMPORTANTE

ULTIMA ORĂ! 2018 este Anul Centenarului la Cimișlia și anul semnării Declarației de Unire!

Distribuiți acest articol!

Consiliul local Cimișlia a votat astăzi pentru Declarația de Unire cu România, ca un simbol de reconfimare a adeziunii la valorile și spațiul românesc. Cu 11 voturi ”pentru” și 4 voturi ”împotrivă”, Declarația a fost votată. Totodată, anul 2018 devine Anul Centenarului în orașul Cimișlia, unde vor avea loc mai multe acțiuni pentru a marca 100 de ani de la formarea României Mari. 

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a rugat consilierii locali să dea dovadă de curaj azi și să înțeleagă acest moment istoric pentru oraș și pentru viitorul copiilor. Acesta le-a reamintit consilierilor că au tot dreptul să voteze acest document simbolic, amintindu-le despre faptul că aceste momente sunt comparabile cu acele momente istorice când s-a votat limba română și grafia latină, ori atunci nimeni nu-și punea întrebarea dacă au voie să voteze sau nu.

”Eu vă îndemn să aveți curaj, să nu vă fie frică. Acest moment este unul istoric pentru noi și este unul pentru viitorul copiilor noștri. Noi suntem o insulă. Și este o declarație care nu contravine nicidecum Constituției Republicii Moldova” a declarat Gheorghe Răileanu.

Totodată, acest document a fost discutat cu reprezentanții societății civile din oraș, care și-au arătat bucuria pentru această inițiativă.

Anul 2018 a fost declarat Anul Centenarului la Cimișlia, în care vor fi organizate mai multe acțiuni pentru a marca o sută de ani de la formarea României Mari.

Cimișlia este a treizecea localitate din Republica Moldova care semnează Declarația de Unire. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button