MAGAZIN

ULTIMA ORĂ / ROMÂNIA, într-un nou SCANDAL DIPLOMATIC cu Federația Rusă

Distribuiți acest articol!

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, a comentat dorința autorităților române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti și readuce aminte că mii de soldați sovietici au murit pentru eliberarea României de fascism și că este firesc să li se păstreze memoria vie, ca semn al prețuirii.

Ministerul de Externe al Rusiei şi-a exprimat speranţa că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, comentând dorinţa autorităţilor române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti, transmite agenția rusă de presă TASS.

„Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani. Sperăm că autorităţile României nu vor permite încercări de rescriere a istoriei în contextul interesului reciproc de continuare a cooperării militare memoriale fructuoase” – a declarat Zaharova.

  „Consider important să subliniez că, autorităţile ruse în colaborare cu oficiali de la Bucureşti au ridicat două obiective comemorative dedicate soldaţilor români, care şi-au pierdut viaţa în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar şi în perioada postbelică: primul, în luna octombrie 2015, în localitatea Rossoşka din regiunea Volgograd, iar cel de-al doilea în luna mai, anul curent, în localitatea Novoşahtinsk din regiunea Rostov” – a subliniat diplomatul rus.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button