MAGAZIN

Un fost apropiat de la Tiraspol al lui Dodon nu crede în ce spune acesta

Distribuiți acest articol!

Fostul șef al diplomației de la Tiraspol Valeri Lițkai afirmă că trupele moldovenești sunt instruite de americani, la Bulboaca, pentru lupte de stradă și se pregătesc să atace orașul Bender.

În acest mod, Lițkai combate declarațiile președintelui Igor Dodon, care a mers la poligonul de la Bulboaca, unde nu a descoperit ”lucrări dubioase de ordin militar, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situatiei din zona de securitate”.

Fostul ministru de externe al regiunii separatiste a declarat, la o emisiune de la postul TV Pervîi Pridnestrovskii, că în timpul conflictului din 1992, militarii moldoveni nu erau gata pentru lupte în condiții de oraș, iar acum, instructorii militari americani îi pregătesc pentru acest tip de război, ținta fiind orașul Bender.

Este de menționat că Valeri Lițkai a fost de mai multe ori surprins la sediul Partidului Socialiștilor, al cărui lider a fost până recent Igor Dodon. Valeri Lițkai este un politician din regiunea transnistreană, care a fost şef al departamentului de externe al regimului Smirnov în perioada 1991-2008. Acesta a fost inclus pe o listă a funcționarilor din stânga Nistrului, acre au interdicție de călătorie în UE, fiind considerat unul din responsabilii pentru blocarea unei soluții politice pentru rezolvarea conflictului transnistrean.Afirmații false precum că SUA se pregătește să instruiască diversioniști din trupele Moldovei, pentru misiuni în stânga Nistrului, au fost tirajate de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Politicianul rus, declarat persona non grata în Moldova pentru declarații denigratoare și mincinoase, a scris pe o rețea de socializare că proiectarea și construcția unor obiective de la Bulboaca înseamnă că americanii încep pregătirea diversioniștilor și trupelor cu destinație specială din Republica Moldova, pentru eventualitatea unui nou conflict militar cu Tiraspolul.

Ministerul Apărării de la Chișinău a negat aceste afirmații și a explicat că la Bulboaca urmează să fie construite obiective de infrastructură, destinate pregătirii trupelor de pacificatori din țara noastră. De acest lucru s-a convins și președintele Igor Dodon, care a mers luni în inspecție la poligon.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button