MAGAZIN

Un fost viceprim-ministru ATACĂ DUR postul de televiziune 10TV. Declară că trebuie lichidat

Distribuiți acest articol!

Postul de televiziune 10TV a fost atacat dur de către Victor Stepaniuc, fost viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta susține că postul de televiziune 10TV, „zilnic, de la oră la oră, acționează pentru lichidarea statului nostru – Republica Moldova: face propagandă unionistă, antistatală, antimoldovenească, acționează cu mesaje și acțiuni concrete împotriva statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova”.

Acesta, de asemenea, adresează guvernanților o întrebare: “Cind adoptati o lege impotriva propagandei unioniste, dlor deputati si guvernanti ?!”

Contactat de 10TV, pentru a fi invitat la emisiune în care și-ar expune în direct opinia despre postul nostru de televiziune, acesta a declarat că nu acceptă invitația și a mai adăugat că „postul 10TV trebuie lichidat”.

Victor Stepaniuc este un adept al ideii socialiste. A fost membru PCUS. În anul 1994, după desființarea și interzicerea Partidului Comunist din Moldova, Victor Stepaniuc împreună cu Valeriu Senic și Victor Morev ș.a. participă la alegerile parlamentare din 27 februarie 1994 pe listele Blocului Electoral Partidul Socialist și Mișcarea “Unitate-Edinstvo”. Devine deputat abia peste 2 ani, în 1996. Între timp, revigorează împreună cu Vladimir Voronin, Ivan Calin și alte câteva persoane Partidul Comuniștilor, devine membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Este ales în anul 1998 ca deputat al acestei formațiuni politice în Parlamentul Republicii Moldova, fiind reales în această demnitate la alegerile parlamentare din anii 2001, 2005, aprilie 2009, iulie 2009.

Pe 29 octombrie 2011, Victor Stepaniuc împreună cu Grigore Cușnir au pus bazele Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), la congresul de constituire participând aproximativ 250 de delegați din 24 de raioane ale republicii.

În calitate de istoric, deputat și viceprim-ministru, a promovat ideea renunțării la istoria românilor ca obiect de studiu în școală și introducerea a noi manuale de istorie, care reflectau altfel istoria națională a Moldovei. Concepția acestuia, bazată pe moldovenism, se referă la faptul că moldovenii având o statalitate de 650 ani, sunt o națiune diferită de români.

10TV este primul post de televiziune independent, fondat din donații și granturi, ce informează echidistant telespectatorii, privind realitățile din Republica Moldova și din lume. 10TV emite LIVE din studiourile din Chișinău și București. A fost lansat în septembrie 2016 în parteneriat cu Ziarul TIMPUL și Acțiunea 2012. 10TV s-a impus pe piața media prin știri, emisiuni de autor, dar și filme europene de calitate.

Imagini pentru Stepaniuc Victor


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button