Actualități

Un funcţionar din oraşul Vulcăneşti a câștigat procesul de judecată împotriva ANI

Distribuiți acest articol!

Un funcţionar de la Inspectoratul Muncii din oraşul Vulcăneşti a cîștigat definitiv procesul de judecată împotriva Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI). Angajații autorității constataseră, acum doi ani, că funcționarul a încălcat regimul juridic al incompatibilităţii funcţiilor. Hotărîrea irevocabilă a fost pronunţată miercuri de Curtea Supremă de Justiţie.

ANI a emis, pe 13 iulie 2019, un act de constatare precum că Andrei Cernev, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii din Vulcăneşti, nu a soluţionat în termen regimul juridic al incompatibilităţii funcţiilor. Inspectorul de integritate au argumentat prin deţinerea de către Andrei Cernev a mandatului de consilier local şi angajarea sa în calitate de mentor la Centrul de instruire în domeniul relaţiilor de muncă şi la SRL Promedsec

Andrei Cernev a contestat în instanţă actul emis de ANI, motivînd că a fost un simplu funcţionar şi nu unul de demnitate publică. În același timp, indemnizaţia primită pentru participarea la şedinţele Consiliului orăşenesc Vulcăneşti reprezintă o sumă simbolică şi nicidecum un salariu care i-ar permite asigurarea necesităţilor pentru sine şi familia sa. În ce privește acrivitatea didactică, aceasta este permisă pentru funcţionarii de orice nivel.

Judecătoria Chişinău a respins ca neîtemeiată plîngerea lui Cernev, însă funcţionarul a avut cîştig de cauză la Curtea Supremă de Justiţie.

Curtea Supremă de Justiţie a constatat în decizia sa că recursul formulat de ANI este inadmisibil şi a motivat că „pentru a trece testul de admisibilitate, cererea de recurs trebuie să conţină o motivare convingătoare şi întemeiată”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button