ActualitățiExterne

Un jurnalist turc, critic al lui Erdogan a fost atacat la Berlin

Distribuiți acest articol!

Un jurnalist turc, critic al guvernului de la Ankara și care trăiește în exil în Germania, a fost atacat la locuința sa din Berlin, despre aceasta a informat joi poliția germană.

Erk Acarer a fost rănit atunci când câțiva indivizi l-au atacat, miercuri seară, în districtul Neukolln din Berlin.

El a fost rănit la cap şi a primit îngrijiri medicale la locul atacului, comis în curtea interioară a blocului unde locuieşte.

Acarer a postat pe Twitter o fotografie de-a lui, adăugând în limba turcă: ″Am fost atacat cu cuţite şi pumni în casa mea din Berlin″⁣.

Jurnalistul a afirmat că are răni la cap şi s-a prezentat la spital, precizând că viaţa sa nu este în pericol. ″Îi ştiu pe atacatori. Nu voi capitula niciodată în faţa fascismului″⁣, a declarat jurnalistul, adăugând că au existat trei atacatori.

Acarer a fost acuzat în Turcia, alături de alţi jurnalişti, de publicarea unor informaţii secrete privind securitatea statului şi activităţile serviciilor de informaţii turce.

Potrivit Amnesty International, printre motivele acuzaţiilor se află relatările publicate de Erk Acarer despre un membru al serviciilor de informaţii turce care fusese ucis în Libia.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button