Actualități

Un mare caz de corupție: CNA-ul lui Dodon a reținut o profesoară pentru 139 de euro

Distribuiți acest articol!

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, care a fost depus de propria studentă. Potrivit acesteia, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume pentru a susţinere teza de licenţă.

Studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, doar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat într-un fel nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să susțină examenul, aceasta i-ar fi propus o teză deja scrisă, care ar costa în jur la 3000 de lei.

Ca să evite transmiterea directă a banilor, bănuita i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului 3000 de lei, care a fost contractat de aceasta pentru procurarea unui telefon performant cu un preţ de aproximativ 28 000 de lei.

În urma acestui caz, a fost pornită o anchetă cu urmărire penală, condusă de Procuratura Anticorupție. În cadrul acestui proces de investigaţii a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din capitală.

Prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, și a fost reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

Amintim că Ruslan Flocea, actualul șef al CNA a fost consilierul lui Dodon.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button