Actualități

Un nou briefing de presă marca PDM

Distribuiți acest articol!

Într-o conferință de presă organizată săptămânal de Partidul Democrat, Vlad Plahotniuc, președintele partidului, a anunțat despre o nouă inițiativă legislativă, discutată alături de colegii săi de partid în ședința Consiliului Politic al formațiunii.

Este vorba de securizarea spațiului informațional, care are ca scop diminuarea sau chiar anihilarea propagandei străine pe teritoriul Republicii Moldova. Inițiativa se referă la instituțiile de presă care retransmit conținutul unor instituții de presă din afara țării, dar care nu are menirea să sisteze activitatea vreunei instituții de presă din Republica Moldova.

Inițiativa urmează să fie discutată cu colegii din alianță, pentru a fi propusă spre examinare.

De asemenea, s-a discutat și despre poziția Partidului Democrat în raport cu avizul negativ al Comisiei de la Veneția privind votul mixt. Andrian Candu a declarat că va merge la Veneția, unde va discuta cu membrii Comisiei.

Plahotniuc s-a referit și la protestul de duminică din fața Parlamentului, organizat de câteva partide extraparlamentare din opoziție, afirmând că: ”E regretabil faptul că opoziția extraparlamentară nu are curaj să iasă în fața oamenilor și se ascunde după ONG-uri. Noi vom merge mai departe cu cetățenii în acest demers de schimbare a sistemului electoral”.

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care, tot duminică, autobuze cu oameni se îndreptau spre Edineț, Cahul și Ialoveni pentru a participa la manifestații întru susținerea votului mixt, iar mulți primari din sate au mobilizat populația.


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. iaca voi a-ți ironizat puțin asupra acestui briefing, dar acesta este o premieră pentru partidele politice, nici un partid politic pînă acuma nu venea săptămînal cu raport și mai ales într-un mod atît de transparent

  2. Totusi Plahotniuc poate cind vrea, demult era necesar de facut ceva pentru a stopa propaganda rusa. Avem nevoie de mai mult continut autohton. Astfel poate se vor promiva si tinerele talente de la noi din tara in domeniul cinematografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button