MAGAZIN

Un nou concurs muzical lansat în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Un nou concurs  muzical a apărut pe scenele din Republica Moldova

Astăzi la Chişinău a fost lansată prima ediţie a concursului „Sonus” de către  Asociaţia Coral-Muzicală din Moldova. La acest concurs naţional de interpretare canto estradă şi academic  vor participa peste 30 de tineri vocalişti din întreaga ţară. Acest concurs își propune să devină o platformă de promovare a tinerilor muzicieni  și să realizeze o interacțiune personală și profesională între participanți.  Prin intermediul concursului dat, participaţii vor  căpăta o experienţă deosebită pentru viitoarea lor carieră. Totodată, concursul are drept scop de a promova muzica de estradă din anii 60-90, muzica pop din repertoriul universal şi canto academic.

Preşedintele Asociaţiei Coral-Muzicale, Elena Marian, a menţionat că concursul este structurat in trei categorii de varsta, de la 12 la 25 de ani. Cea mai tînără interpretă este Daniela Pîntea din Chişinău, iar cel mai în vîrstă participant – Nicolae Ciumac din Bălţi.  Participanţii în concurs la canto academic  vor prezinta o piesă, o romanţă sau o arie a compozitorilor autohtoni şi o arie de operă din repertoriul universal, iar cei de la estradă — o piesă din repertoriul muzicii de estradă naţională a anilor 60-90, şi alta de muzică pop din repertoriul universal.

Juriul este format din: Elena Marian (fondator și președinte), Vlad Mircos (compozitor), Angelica Munteanu (profesor Jazz), Carolina Gorun (interpretă), Andriano Marian (director Moldovan National Youth Orchestra).  La finalul concursului vor fi acordate 19 premii, inclusiv Marele Premiu.

Laureaţii vor fi invitaţi în diverse proiecte lansate de Asociaţia Coral-Muzicală şi Moldovan National Youth Orchestra.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button