MAGAZIN

Un nou elicopter SMURD va efectua operațiuni de salvare pentru Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Un nou elicopter SMURD va efectua în scurt timp operațiuni de salvare pentru Republica Moldova. Aparatul de zbor, care va activa la Iaşi, a trecut astăzi testarea tehnică şi îl va înlocui pe cel care s-a prăbușit la Haragâș în vara anului 2016, comunică MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Pușcașu, a specificat că aparatul de zbor a fost prezentat experţilor la uzina de asamblare din Brașov şi în următoarele zile acesta va ajunge la Iași, de unde va fi operațional pentru intervențiile din Republica Moldova.

„După accidentul aviatic de la Haragâș, operaţiunile aero-medicale erau efectuate cu un aparat de zbor de la Galaţi. Noul elicopter va facilita intervenţia medicilor în centrul şi nordul Republicii Moldova”, a opinat Pușcașu.

Proiectul transfrontalier SMURD a fost lansat în luna septembrie a anului 2014. De atunci au fost efectuate 38 de operațiuni aero–medicale pentru salvarea pacienţilor din Republica Moldova.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie 2016 în preajma localității Haragâș, raionul Cantemir. Medicul Dumea Mihaela, asistentul medical principal Sandu Adrian-Gabriel, aviatorii comandorul Gavril Ilie Doru și căpitan-comandorul Șocae Constantin Voicu au decedat. Aeronava și personalul medical aparțineau departamentului de la Iași.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button