MAGAZIN

Un nou lan de cânepă, depistat la frontiera cu Ucraina

Distribuiți acest articol!

Circa 500 de fire de cânepă, care creșteau la 20 de metri de râul Nistru, au fost nimicite de polițiștii de frontieră.

La data de 11 iulie 2017, ofiţerii de investigaţii în comun cu echipele mobile din Direcția regională NORD au desfăşurat mai multe acţiuni de control şi profilaxie în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ”Cosăuți”. În rezultat, de-a lungul liniei de frontieră s-a depistat un lot de teren pe care creşteau plante, asemănătoare cânepei.

La faţa locului, s-au iniţiat măsuri speciale de investigație, în vederea stabilirii persoanelor care ar fi plantat cânepa. După verificările efectuate, a fost constatat că plantele nu au fost special cultivate şi nici îngrijite, acestea creşteau haotic, atingând înălţimi între 50 – 150 cm. În urma documentării cazului sub toate aspectele, a fost întreprinsă măsura de nimicire a plantelor, prin arderea acestora.

Reamintim că, polițiștii de frontieră alături de alte subdiviziuni MAI, desfășoară până la sfârșitul lunii august curente operaţiunea ”Mac-2017”, care are drept scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button