MAGAZIN

Un polițist a fost condamnat pentru torturarea unui minor

Distribuiți acest articol!

Judecătorii au decis ca inculpatul, un polițist din raionul Ungheni, să fie întemnițat pentru o perioadă de 6 ani și 6 luni.

În cadrul anchetei și pe parcursul examinării cauzei s-a stabilit că,  la 21 septembrie 2016, colaboratorul IP Ungheni, exercitând funcţia de șef de post, ofițer superior de sector al IP Ungheni, fiind persoană publică, suspectând pe partea vătămată de comiterea unei sustrageri, cunoscând cu certitudine că acesta este minor, l-a reținut şi, utilizând cuvinte vulgare în prezența mai multor persoane, inclusiv cunoscute de către minor, care înjoseau demnitatea acestuia, i-a ordonat să urce în automobilul său personal și, ulterior, l-a condus pe malul unui iaz din Ungheni.

Acolo, abuzând de situația sa de serviciu în calitate de colaborator de poliție, folosind autoritatea calității sale de persoană publică, încălcând grav Legea cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, urmărind scopul intimidării, umilirii minorului, recunoașterii vinovăției de către acesta în comiterea sustragerii, precum și pedepsirii lui pentru fapta comisă, în mod intenţionat, depăşind drepturile şi obligaţiile sale de serviciu l-a impus să se dezbrace până la lingeria de corp, în prezența mai multor persoane, utilizând cuvinte înjositoare și glume, i-a ordonat minorului să intre în apa rece a iazului pentru a extrage plasele de pescuit. Auzind refuzul minorului, l-a amenințat că-l va îneca în acel iaz sau îl va lipsi de libertate pe o perioadă de 15 zile.

În urma amenințărilor primite, minorul a intrat dezbrăcat în apa iazului unde s-a aflat o perioadă îndelungată de timp, apoi a ieșit pe la malul opus, fiind deja în stare de inconștiență. El a fost scos din apă de către alte persoane și îmbrăcat, după care a fost condus într-un depozit din apropiere, aflându-se în stare de hipotermie și semi-conștiință, cauzându-i părţii vătămate durere, suferinţe fizice și psihice puternice. Procurorii PCCOCS, care au reprezentat acuzarea în instanța de judecată au solicitat aplicarea unei pedepse cu închisoarea pe un termen de 13 ani 10 luni, și drept urmare consideră sentinţa prea blândă. PCCOCS este decisă să atace sentința la Curtea de Apel Bălţi.

Sursa: ZdG

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button