MAGAZIN

Un raion din R. Moldova și un județ din România se înfrățesc de Ziua Unirii

Distribuiți acest articol!

În anul Centenarului Marii Uniri, raionul Ialoveni oficializează relația cu județul Arad din România . După câțiva ani de contacte administrative, în luna martie, cele două entități administrative vor semna un acord de înfrățire.

Înfrățirea dintre Raionul Ialoveni și județul Arad a fost avizată de Ministerul de Externe și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, informeazăredioresita.ro.

Județul Arad va fi reprezentat la Ialoveni, în perioada 26-28 martie, de o importantă delegație condusă de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Scopul deplasării este semnarea Acordului de cooperare dintre județul Arad și raionul Ialoveni, precum participarea la evenimentele organizate cu prilejul sărbătorii naționale „Centenarul Unirii”.

În parcursul european al Republicii Moldova înfrățirea cu un județ din România, în care valorile europene, folosirea eficientă a instrumentelor europene și modul de lucru european sunt motoarele dezvoltării locale, poate fi benefică. Susținem parcursul european al Republicii Moldova și al raioanelor cu care ne-am înfrățiţ: Ungheni și, acum, Ialoveni, pentru că apartenența europeană este garanția viitorului bun pentru Republica Moldova. Pe de altă parte, județul Arad are de învățat din felul în care partenerii noștri știu să își conserve și să își promoveze cultura locală, tradițiile și din patriotismul lor local. Faptul că înfrățirea se realizează în 2018, Anul Centenarului, nu poate decât să întărească această colaborare și să îi imprime un plus de sentimente. Suntem gata să-i susținem pe colegii noștri din Ialoveni pentru scrierea de proiecte europene, profesionalizarea corpului administrativ, proiecte economice, educaționale și culturale, în general tot ceea ce presupune familiarizarea cu principiile și conceptele europene spre care tinde și Republica Moldova„, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

 

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button