ActualitățiBasarabia

Undă verde pentru Viktor Orban să organizeze referendumul anti-LGBT

Distribuiți acest articol!

Premierul suveranist ungar Viktor Orban a primit unda verde a Comisiei Electorale Naţionale din ţara sa asupra conţinutului întrebărilor pe care le pune în cadrul referendumului împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT+), relatează Euronews.

Viktor Orban vrea ca, prin acest referendum, să obţină sprijinul alegătorilor ungari faţă de o lege controversată, adoptată luna trecută, denunţată drept anti-LGBT. Sub pretextul luptei împotriva pedofiliei, această lege interzice evocarea homosexualităţii şi schimbării de sex în rîndul minorilor.

Această lege ungară împotriva homosexualităţii a fost denunţată drept o „ruşine” de către preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen. Comisia a declanşat, la Bruxelles, o procedură de infringement împotriva Budapestei în acest dosar.

Opoziţia ungară denunţă organizarea acestui referendum – a cărui dată nu a fost încă anunţată – drept o diversiune, în urma acuzării lui Viktor Orban în scandalul „Pegasus”, în care jurnalişti şi activişti ungari au fost spionaţi de către Guvernul ungar.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button