Externe

Ungaria a adoptat o lege controversată asupra ONG-urilor

Distribuiți acest articol!

Parlamentul maghiar a adoptat o lege controversată privind activitatea organizațiilor non-guvernamentale. Ieri, deputații maghiari au votat în majoritate proiectul de lege care va forța ONG-urile care câștigă din fonduri mai mult de 24 000 de euro să se înscrie pe o listă specifică. Comisia Europeană a atenționat Budapesta că această lege va afecta activitatea ONG-urilor, cum ar fi Amnesty International, cu riscul de a fi ”discriminate și scoase în afara legii”.

Amnesty International militează pentru transparență la nivel european. ONG-urile sunt deja obligate să-și identifice donatorii și autoritățile să le poată verifica. Este vorba de a viza, de a începe defăimarea acestora. Legi similare au fost votate și în Rusia”, a declarat Iverna McGowan, director al biroului european Amnesty International.

Zeci de mii de unguri au protestat împotriva proiectului de lege în ultimele luni. O lege care, se pare, este îndreptată împotriva fundației lui George Soros, miliardar american de origine maghiară, considerat o figură controversată de Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button