MAGAZIN

Universitatea de Stat din Moldova este lider în rândul universităților din republică

Distribuiți acest articol!

Universitatea de Stat din Moldova (USM) este una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior din Republica Moldova. Potrivit clasamentului internațional Ranking Web of Universities (Webometrics), USM se situează pe locul 221 în Europa Centrală și de Est, pe locul 1007 – în Europa şi pe locul 3148 în lume, transmite IPN.

Dintre universitățile moldovenești, USM este urmată de Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și Universitatea Liberă Internațională (ULIM). Pe poziția a IV-a urcă Universitatea Pedagogica de Stat Ion Creanga (UPSIC), urmată de Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF).

Pe locul VII se poziționează Universitatea Agrara de Stat din Moldova (UASM), urmată de Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți și Universitatea de Stat Bogdan Petriceicu Hașdeu din Cahul. Încheie top 10 în Moldova, Higher Anthropological School.

Cele mai bune zece instituții de învățământ superior din lume, potrivit clasamentului, sunt din SUA, şapte la număr, şi Marea Britanie, trei la număr.

Indicatorii după care a fost realizat clasamentul au fost transparența instituțiilor, vizibilitatea paginilor web și deschiderea de care au dat dovadă în raport cu publicul. Webometrics este realizat de un grup de cercetători din Spania. Clasamentul este realizat de două ori pe an, iarna și vara. Comparativ cu topul precedent, majoritatea instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova au crescut în poziții.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button