ActualitățiExterneIMPORTANTE

UPDATE// INCREDIBIL! S-a aflat câți diplomați ruși vor fi expulzați din Marea Britanie

Distribuiți acest articol!

Marea Britanie a decis să trimită 23 de diplomați ruși acasă, potrivit unor surse aceștia lucrau pentru informații ce le transmiteau la Moscova. Acest lucru se datorează otrăvirii fostului ofițer de informații GRU Serghei Skripal. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Marii Britanii Teresa Mei.

Fostul ofițer de informații militare, 66 de ani, GRU, Serghei Skripal, și fiica sa de 33 de ani, Julia, au găsit pe 4 martie pe o bancă din apropierea centrului comercial The Maltings din Salisbury. Au fost spitalizați într-o comă.

Poliția britanică a calificat incidentul drept o încercare de asasinat. Teresa May a spus că otrăvirea a fost efectuată cu ajutorul agentului nervos “Novice”, care a fost dezvoltat în URSS și Rusia. Ea a numit cea mai probabilă versiune a implicării Rusiei în incident. Ulterior, versiunea a fost susținută de președintele american Donald Trump.

Rusia neagă implicarea în otrăvirea lui Skripal. Secretarul de presă al președintelui Dmitri Peskov a declarat că Moscova și-a adus poziția în Londra pe canalele diplomatice. “Se compune din faptul că Moscova nu are nimic de-a face cu incidentul care a avut loc în Marea Britanie”, a spus Peskov.

Totodată, un alt bărbat a decedat în circumstanţe neelucidate în martie 2013 în locuinţa sa din Marea Britanie. Este vorba despre Nikolai Gluşkov, prieten şi asociat al fostului oligarh rus Boris Berezovski, duşman înveterat al lui Vladimir Putin.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button