ActualitățiExterne

Vadim Krasnoselski: Niciun militar rus nu va părăsi regiunea fără voința cetățenilor

Distribuiți acest articol!

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat pentru presa din regiune că fără voinţa cetăţenilor din regiunea transnistreană niciun militar rus nu va părăsi teritoriul din stânga Nistrului, oricât de mult şi-ar dori acest lucru unii politicieni. Comentariul a fost făcut pe fundalul Declaraţiei aprobate de către Parlamentul Republicii Moldova pe 21 iulie, privind retragerea forțelor militare ruse din Transnistria, transmite IPN.

„Politicienii moldoveni în mod tradițional, în fiecare an, declară dorința lor de a expulza prezența rusă de aici, atât prin decizia Curții Constituționale, precum și recenta decizie a Parlamentului Republicii Moldova. Acest lucru este îngrijorător și conduce cel puțin la escaladarea conflictului. Înlocuirea pacificatorilor ruşi şi eliminarea prezenței ruse este calea spre război. Acest lucru este inacceptabil. Putem compara unii politicieni moldoveni cu jonglerii de foc în butoiul cu pulbere. O ocupație foarte periculoasă. Prin urmare, în mod tradițional facem apel la negociere și la evitarea acțiunilor unilaterale împotriva Transnistriei”, a declarat Krasnoselski.

Acesta a subliniat că în aceste condiții și cu astfel de soluții din partea autorităților moldoveneşti, nu poate fi vorba despre niciun fel de apropiere. „Avem căi total diferite: cineva la vest și cineva la est, în Rusia”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a precizat că timp de 25 de ani misiunea de pacificatori şi-a demonstrat eficienţa: niciun cetățean nu a fost ucis în luptă. „Datorită prezenţei pacificatorilor ruşi pe teritoriul regiunii transnistrene domnește pacea care trebuie să fie apărată”, a mai spus Vadim Krasnoselski.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Atat timp cat transnistria este o “entitate statala ” nerecunoscuta decat de Rusia care o si “ocupa” cetatenii Republicii Moldova cu domiciliul in transnistria trebuie sa-si refaca actele de identitate ca cetateni ai Republicii Moldova. Fara acest act de identitate refacut cetatenia se pierde iar persoana poate primi statutul de persoana “non grata ‘ pe teritoriul Republicii Moldova. Deoarece multi cetateni din transnistria au primit cetatenia romana din calitatea de cetatean al Republicii Moldova evident ca si cetatenia romana se va retrage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button