Actualități

Valerian Mînzat va sta 9 ani în puşcărie

Distribuiți acest articol!

Avocatul-vedetă, care devenise cunoscut prin postările sale de pe rețelele de socializare despre luxul în care trăia, Valerian Mînzat, va sta la răcoare următorii nouă ani. Colegiul penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a emis astăzi, 8 august, o sentință irevocabilă în acest sens, menținând decizia Curții de Apel Chișinău.

„Colegiul penal lărgit (în componenţă: preşedinte – Petru Ursache, judecătorii – Constantin Alerguş, Vladimir Timofti, Ghenadie Nicolaev, Petru Moraru) decide respingerea ca inadmisibile, recursurile ordinare declarate împotriva deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 05 aprilie 2017, de către avocaţii Amihalachioaie Gheorghe şi Trestianu Dorin în numele inculpatului Mînzat Valerian”, se menționează în dispozitivul CSJ.

Solicitat telefonic de Realitatea.md, avocatul Gheorghe Amihalachioaie a dezvăluit că încă nu a vorbit cu clientul său, menționând că va putea comenta decizia CSJ doar după ce va face cunoștință cu decizia motivată, care va fi pronunţată integral la 25 august 2017.

Realitatea.md amintește că, în această primăvară, Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare, fiind găsit vinovat de înscenarea unui accident rutier cu scopul de a obține peste 300 mii de lei de la o companie de asigurări. Actualmente, acesta se află într-un izolator din Capitală.

realitatea.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button