ActualitățiBasarabia

Valeriu Munteanu: Infractorii stau la pușcărie! AUR a încercat să rețină un angajat al așa-zisului KGB de la Tiraspol

Distribuiți acest articol!

Liderul AUR Valeriu Munteanu a declarat că membrii formațiunii au încercat să rețină un angajat al așa-zisului KGB de la Tiraspol, Vitalie Șevchenko, care ar deține cetățenia Republicii Moldova. 

„Colegii noștri au identificat un cetățean al Republicii Moldova care are și cetățenia așa-zisei republici nistrene și au încercat să-l rețină și să-l transmită pe mâna poliției. Este un cetățean care are mai multe dosare penale, pe diferite articole și, respectiv, este în căutare în țară. Exercițiul s-a dovedit a fi nereușit pentru că ei au reușit să-l scoată. Bărbatul despre care vorbim noi este colaborator al așa-ziselor servicii secrete din stânga Nistrului. Colegii noștri l-au identificat și au încercat să-l rețină, așa spune codul penal”, a declarat Valeriu Munteanu, pentru tv8.md.

Întrebat în baza căror atribuții au încercat membrii AUR să facă aceasta, Valeriu Munteanu a precizat că: „legea R. Moldova spune că în momentul în care orice cetățean identifică o persoană care este în căutare sau a săvârșit o infracțiune în flagrant delict, are obligația să depună efort pentru ca aceasta să fie reținută și transmisă pe mâna poliției”. Solicitat să-și motivează acțiunea, în contextul în care mai mulți polițiști deja erau dislocați la fața locului, membrul AUR a spus: „Nu pot răspunde la întrebare, nu am participat la procedura aceasta”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button