Actualități

Veaceslav Platon implicat în scheme ilegale va participa la dezbateri electorale

Distribuiți acest articol!

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost numit în calitate de persoană de încredere a candidatului independent la funcția de deputat, Veaceslav Valico. În acest sens, Platon are mână liberă pentru a participa la dezbateri electorale.

Veaceslav Platon a fost implicat în zeci de scheme de preluare ilegală a unor companii și este artizanul spălătoriei de zeci de miliarde de dolari din Federația Rusă, numită „laundromat”, dar și unul din principalii beneficiari ai jafului bancar din 2014.

De menționat că potrivit Codului Electoral, persoanele de încredere îi ajută pe concurenţii electorali la desfăşurarea campaniilor electorale ale acestora, fac agitaţie electorală în favoarea lor şi le reprezintă interesele în relaţiile cu autorităţile publice, cu alegătorii, cu consiliile şi birourile electorale.

Persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button