MAGAZIN

Veniturile generate de proprietatea deținută de stat se așteaptă să fie mai mari în 2018

Distribuiți acest articol!

Întreprinderile de stat urmează să transfere la buget defalcări din profitul net obținut în 2017 în sumă de 28 mln lei. Iar suma dividendelor aferente cotei deținute de stat în societățile pe acțiuni, prevăzută în bugetul pentru anul curent, constituie 69,8 mln lei, transmite IPN.

În afară de aceasta, în bugetul pentru 2018 sunt preconizate și ale venituri din proprietatea pe care o deține statul: din darea în arendă a resurselor naturale, a utilajelor, a terenurilor (cu altă destinație decât cea agricolă), dobânzile la conturile bugetare și altele.

Astfel, veniturile din proprietate pentru anul curent sunt preconizate în sumă de 376,4 mln lei, cu 62,3 mln lei mai mult decât în anul precedent.

În 2017, pentru rezultatele obținute în 2016, societățile în care statul posedă acțiuni au transferat în buget 121,8 mln lei sub formă de dividende, iar defalcările întreprinderilor de stat s-au cifrat la 41,5 mln lei.

În Moldova sunt înregistrate 240 de întreprinderi de stat și 95 de societăți pe acțiuni cu cotă de stat (69 dintre ele cu cotă mai mare de 50%). În procedură de lichidare, reorganizare sau insolvabilitate se află 28 de întreprinderi de stat și 36 de societăți pe acțiuni.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button