MAGAZIN

Vezi câți bani are Guvernul pentru reparația drumurilor

Distribuiți acest articol!

Cabinetul de miniștri a decis să aloce 972 milioane de de lei pentru întreținerea și reparația drumurilor publice și 1,6 miliarde de lei pentru îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități.

Conform Hotărârii Guvernului, finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi – din contul mijloacelor bugetului de stat.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, spune că din cele 972 de milioane de lei pentru drumurile publice naționale în acest an, 822,8 milioane de lei din aceștia vor fi alocate pentru întreținerea și reparația drumurilor publice, dintre care 492 milioane de lei vor fi direcționate pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație în intravilanul localităților care sunt traversate de drumuri naționale. Ceilalți bani vor fi utilizați pentru reconstrucția și reparația drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești, executarea lucrărilor de proiectare, evaluarea drumurilor și procurarea terenurilor, cofinanțarea proiectului de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni, achiziționarea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control a vinietei electronice.

Realizarea activităților programate va permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară. În total, sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei pentru o rețea de 1200 de km de drum. Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoare de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare. Semnarea contractelor și lansarea lucrărilor sunt preconizate pentru luna mai a acestui an.

Achiziția lucrărilor pentru fiecare raion și controlul calității executării lucrărilor va fi realizat de către Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button