10TVActualități

Victor Pelin: Experimentul AUR scoate la iveală toate defectele Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate scoate la iveală defectele mai noi și mai vechi ale Republicii Moldova. Una fiind, participarea locuitorilor din regiunea transnistreană la alegeri. Există un șir de probleme, create de liderii transnistreni, care pun în dificultate participarea cetățenilor din regiune la alegeri. Printre impedimente figurează neadmiterea deschiderii secțiilor de votare în stânga Nistrului și îndoctrinarea propagandistică extrem de agresivă a cetățenilor împotriva Republicii Moldova. Concurenții electorali, care au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova, le este interzisă comunicarea directă cu alegătorii din stânga Nistrului.

Comentatorul politic, Victor Pelin, precizează că „experimentul” realizat de AUR, care încearcă să-și facă campanie în rândul locuitorilor din stânga Nistrului scoate la iveală ceea ce era de așteptat – militarii transnistreni nu au permis intrarea autocarului cu candidații formațiunii în stânga Nistrului.

În astfel de circumstanțe, AUR a sesizat CEC pe motiv că i-a fost îngrădit dreptul de a comunica cu alegătorii.

„ Într-adevăr, oriunde există cetățeni moldoveni, de la Tokio la Vanсouver, concurenții electorali înscriși în campania electorală pot să se întâlnească liber cu alegătorii, excepție fiind malul stâng al Nistrului. În astfel de circumstanțe sesizarea AUR e cât se poate de oportună.

Victor Pelin a concluzionat că cetățenii moldoveni din stânga Nistrului trebuie tratați cu respect, asigurându-li-se toate drepturile, inclusiv, și dreptul de a vota la alegerile naționale. În același timp, este inacceptabilă practica de mituire a alegătorilor în timpul transportării lor organizate la secțiile de votare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button