Actualități

Victor Pelin: Pericolul dispariției Moldovei

Distribuiți acest articol!

„De această dată este vorba despre pericolul dispariției Moldovei din zona de influență a Rusiei. Acest lucru îi deranjează pe liderii BECS. Acești lideri au fost cândva principalii promotori ai integrării europene a Republicii Moldova, dar și-au schimbat poziția de trei ori…”

Recent, s-au împlinit 12 ani de la publicarea programului de guvernare întocmit de prim-ministra Zinaida Greceanîi și prim-viceprim-ministrul Igor Dodon. Documentul a fost aprobat, la 10 iunie 2009, de forul legislativ al țării la propunerea președintelui Parlamentului Vladimir Voronin, care la moment deținea și funcția de președinte al Republicii Moldova. El are valoare istorică incontestabilă, fiindcă ne dezvăluie aspirațiile politice ale conducerii de vârf a țării de acum mai bine de un deceniu. Documentul e de mare actualitate și astăzi, fiindcă, în mod curios, cei trei autori și promotori ai documentului sunt lideri ai Blocului electoral al comuniștilor și socialiștil

La 12 ani distanță, exact în ziua de 10 iunie, un alt lider al BECS, deputatul Bogdat Țîrdea, președinte al filialei Clubului Izborsk în Republica Moldova, adică a frontului imperialist, oferă un interviu portalului rusesc pravda.ru, intitulat „Moldova poate dispărea”. De această dată, se sugerează că existența Moldovei, depinde de alegătorul care locuiește în Rusia și Transnistria, soarta țării urmând să fie decisă pe 11 iulie, la alegerile parlamentare anticipate. Așa ne convingem o dată în plus câtă dreptate avea marele poet atunci când scriaVreme trece, vreme vine,/ Toate-s vechi şi nouă toate…

Discuțiile privind pericolul dispariției Moldovei nu sunt noi, de aceea, ele trebuie tratate cu precauțiune. Trebuie să fie clar că de această dată este vorba despre pericolul dispariției Moldovei din zona de influență a Rusiei. Acest lucru îi deranjează pe liderii BECS. Acești lideri au fost cândva principalii promotori ai integrării europene a Republicii Moldova, dar și-au schimbat poziția de trei ori, activând în regim de giruete politice. Credibilitatea lor a avut mult de suferit, de aceea, cerșesc suport de la centru.

Alegătorii moldoveni trebuie să realizeze că o bună parte a politicienilor din Republica Moldova sunt mincinoși și iresponsabili. Ei își pot permite să afirme azi una și mâine alta, de aceea e important să alegem grâul de neghină.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button