MAGAZIN

VIDEO. 5 troleibuze fără fir vor circula de la sfârşitul lunii curente

Distribuiți acest articol!

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal, au fost dezbătute mai multe probleme. Unul dintre subiectele primordiale a fost lansarea troleibuzelor fără fir. Astfel șef RTEC, Gheorghe Morgoci a declarat că:

”Regia transport electric a finisat toate lucrările, inclusiv de certificare, de licenţiere, în organele statale a troleibuzelor cu mers autonom în cantitate de 5 unități. Data de deshidere a rutei în Piața Marii Adunări Naționale este preconizată pe 27 iunie, ora o vor concretiza ulterior, în legatură cu fluxul de avioane care vor ateriza pe Aeroportul Internaţional din Chișinău şi vom comunica adăugător”.

Morgoci a mai menționat că, au fost efectuate toate intervenţiile în sistemul internațional al troleibuzelor, au fost numite toate stațiile, iar programul de circulație a rutei va fi plasat ulterior în fiecare stație, inclusiv la aeroport și la stația terminus în Piața Marii Adunări Naționale.

Amintim că, săptămâna trecută Primăria a lansat un apel către cetățeni pentru alegerea traseului pe care ar urma să circule noile troleibuze fără fir. Celelalte două variante propuse de autorități au fost: str. Grenoble – str. N. Testemiţeanu – Parcul „Alunelul”; comuna Stăuceni – str. 31 August 1989


ă


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button