Actualități

(VIDEO) 8 persoane, reținute într-un dosar cu permise de conducere cumpărate. De schemă au profitat copii de deputați și foști miniștri

Distribuiți acest articol!

Opt persoane au fost reținute într-un dosar de corupție în cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), anunță Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit unui comunicat al SIS, Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitatea unui grup criminal organizat, creat cu scopul facilitării susținerii examenului auto.

Ofițerii de informații și procurorii au stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidați cu tehnică specială și organizau de la distanță transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susținerea examenului auto în condiții sigure. Aceștia argumentau că dețin influență asupra persoanelor publice din cadrul ASP, pentru ca ultimii să ignore ilegalitățile admise în cadrul susținerii examenelor.

În rezultatul unui șir de măsuri speciale de investigații s-a stabilit că mai multe persoane acționând cu intenție directă, asociindu-se într-un grup criminal, din care fac parte 8 cetățeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum și alte persoane în curs de identificare, au facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pentru serviciile prestate aceștia solicitau remunerări ilegale care variau între 500-1000 euro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button