10TVActualități

VIDEO // OPINIE: Expulzarea celor 7 cetățeni turci este ilegală și influențată politic

Distribuiți acest articol!

Acțiunile guvernării cu privire la expulzarea celor șapte cetățeni turci, anagajați ai liceului Orizont sunt ilegale și influențate politic. Acum, Parlamentul și Executivul Filip inventeazălegi noi și persecută angajații instituțiilor de stat pentru a acoperi acest abuz criminal. Declarațiile au fost făcute de către juristul Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii Moldova Live. Mai mult, astăzi au apărut și detalii despre soarta cetățenilor turci, expulzați acum șase zile din Republica Moldova.

Decizia de a expulza cei 7 cetățeni turci, angajați ai rețelei liceelor „Orizont” este una politică și ilegală. Acum, autoritățile au început să analizeze legislația, să caute soluții legale și oameni, care să semneze aceste decizii de expulzare a profesorilor turci, a declarat Sergiu Litvinenco, jurist și membru al Biroului Permanent Național a PAS.

Speakerul Candu a contrazis cele două comunicate ale Servicului de Informații și Securitate, spunând că la baza expulzării stau dosare penale și că operațiunea s-a efectuat sub supravegherea procurorilor, a afirmat Sergiu Litvinenco.

O sursă apropiată famiilor celor expulzați, care a dorit să-și păstreze anonimatul din motive de securitate, a oferit, în cadrul unui interviu pentru Anticoruptie.md mai multe detalii despre cetățenii turci expulzați din R.Moldova.

Potrivit sursei citate, persoana respectivă a declarat că cetățenii turci sunt întemnițați în Turcia în închisori diferite. El a mai spus că în cazul lui Riza Dogan, directorul filialei din Durleşti a Liceului Orizont, cel care l-a denunțat drept afiliat al Mișcării clericului moderat Fetullah Gullen, este un prieten bun al acestuia din copilărie. În același timp, Hasan Karacaoglu, director general adjunct al aceleași filiale, a fost denunțat de către cumnata sa, soția fratelui său, stabilită în Turcia. Motivele ar fi unele fimiliale, fiind legate de o moștenire.

Amintim că șapte angajați ai liceului „Orizont” au fost expulzați la 6 septembrie din R.Moldova, motivul prezentat de către Serviciul Informațional de Securitate ar fi că aceștia au legături cu grupări teroriste.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button