MAGAZIN

VIDEO. Alexandru Tănase: „Nu este totul pierdut. Unirea cu România este o soluție”

Distribuiți acest articol!

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Important” de la postul de televiziune TVC 21. Fostul președinte al Curții Constituționale a vorbit și despre contextul actual al celebrării Zilei Limbii Române, despre atitudinile principalelor figuri de stat, despre soluții și recomandări privind soarta Republicii Moldova.

Întrebat fiind dacă integrarea acestei țări prin unirea cu România ar fi o soluție, Alexandru Tănase a răspuns: ”Este o soluție, una dintre soluții. Sigur că este una dintre soluții și, dacă vă amintiți, nu vreau să greșesc, dar sondajele de opinie, când eram în toiul crizei politice, în 2015, indicau un număr de peste 40% care-și doreau acest lucru.

Încrederea în acest stat este într-o corelație directă cu calitatea actului de guvernare. Atunci când ai un stat cu o guvernare calitativă, care acționează în interesul oamenilor și oamenii simt beneficiile acestei guvernări, sigur că ei nu vor renunța niciodată la acest stat. În situația în care nu ai o guvernare calitativă sau o guvernare care este foarte departe de ceea cu ce trăiesc oamenii, sigur că oamenii pot căuta alte soluții. E vorba inclusiv despre Unirea cu România sau, de ce nu?!, de aderarea la spațiul estic, pentru că mulți văd o soluție și în acest sens.

Cred însă că este o soluție in extremis, pentru că, până la urmă, nu au fost consumate toate resursele și nu cred că suntem pe punctul când trebuie să luăm o decizie de o asemenea natură. Eu cred că lucrurile pot fi reparate. Sigur, depinde de oameni, pentru că, în 2018, vom avea alegeri. Dacă oamenii vor prefera să voteze viitorul, acest stat va avea un viitor. Dacă oamenii vor prefera să voteze trecutul sau să voteze o iluzie, cu asta se vor alege”, a comentat fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button