Actualități

VIDEO: Ambasada Germaniei a oferit un autoturism specializat pentru echipele canine serviciului vamal

Distribuiți acest articol!

Serviciul Vamal a primit de la Ambasada Germaniei un autoturism specializat pentru echipele canine. Ceremonia de donație a avut loc miercuri, 23 iunie, cu participarea directorului Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, ambasadorului Republicii Federale Germania, Angela Ganninger și atașatului vamal al Ambasadei Germaniei la Kiev, acreditat pentru Ucraina și Republica Moldova, Heiko Wild.

Vehiculul este destinat Centrului chinologic al Vămii, fiind dotat cu volieră și echipamentul necesar pentru a putea fi utilizat de inspectorii chinologi, și va spori potențialul operațional de reacție și intervenție al echipelor canine, care aduc o contribuție semnificativă în prevenirea și combaterea contrabandei și a altor fraude vamale transfrontaliere.

La finele evenimentului, inspectorii chinologi și patrupezii instruiți de aceștia au prezentat demonstrații de dresaj canin, cu elemente de ascultare și acrobații.

Potrivit Serviciului Vamal, în primele 5 luni ale anului curent, din totalul cazurilor de depistare a țigaretelor de către organul vamal, aproximativ 50% au fost realizate cu ajutorul echipelor canine ale instituției.

În cadrul cooperării vamale moldo-germane, Serviciul Vamal a mai beneficiat din partea Germaniei, prin intermediul Atașatului vamal, de o donație a banilor tocați, în valută străină, utilizați ca material didactic pentru instruirea cîinilor specializați în detectarea banilor cash, fiind organizate și mai multe vizite de lucru reciproce în Moldova și Germania privind schimbul de experiență în domeniul antifraudă vamală, inclusiv pe linia activității chinologice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button