Actualități

VIDEO. Anatol Țăranu către opoziție: “De ce vă plângeți?”

Distribuiți acest articol!

Putem compara justiția din Republica Moldova cu cea din România, dar comparația nu este deloc în favoarea Republicii Moldova, de această părere este analistul politic Anatol Țăranu.

“Justiția din România a făcut, indiscutabil, un pas enorm înainte și ne-a depășit cu o epocă întreagă. Protestele nu sunt împotriva justiției, ci în favoarea ei. Ceea ce vorbește despre o justiție care a fost asamblată cât de cât corect și care a dat efecte”, a declarat Anatol Țăranu în cadrul emisiunii Sfatul Țării de la 10TV.

Anatol Țăranu a vorbit și despre traseismul politic al primarilor și despre puterea pe care a avut-o opoziția, dar nu a folosit-o la timpul potrivit.

Foarte mulți primari care au trecut la PD, nu au făcut-o benevol. Primarii în Republica Moldova sunt într-o situație foarte complicată. Autoadministrarea din Republica Moldova este una viciată. Independența economică a primăriilor, acolo jos, este atât de mizeră, că ei totalmente sunt la cheremul puterii centrale, nemaivorbind despre influențele justiției, care vine repejor și deschide un dosar penal cu toate consecințele. Opoziția a avut un prilej excepțional să demonstreze cu lux de amănunte că guvernarea exercită presiuni nedemocratice, antidemocratice asupra lor și starea lucrurilor în administrarea locală este una penibilă. Pentru asta, au avut zece primării unde au putut să-și înainteze candidații“, a mai adăugat analistul.

“Confruntarea geopolitică este o chestie obiectivă, ea nu poate să dispară, ea există. Republica Moldova sau se va mișa pe cale europeană sau se va întoarce în spațiul euroasiatic. Cum poți să abandonezi această luptă între două tendințe generalizatoare?”, se întreabă Anatol Țăranu.

Anatol Țăranu susține că oligarhii provin din spațiul euroasiatic.

Cum poți să mergi încolo și să ai speranța că vei pune capătul? Unica ce poți să faci: să-l înlocuiești pe Plahotniuc cu alt oligarh“, conchide analistul.

Declarațiile integrale le puteți vedea mai jos:

https://youtu.be/CxsB_vSlxWk


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button