10TVActualitățiExterne

VIDEO // Atac la Kabul. Șeful Pentagon și Secretarul General al NATO, la un pas de moarte

Distribuiți acest articol!

Aeroportul din Kabul a fost atacat cu rachete în plină zi. Şefii Pentagon şi NATO, Jim Mattis şi Jens Stoltenberg, au fost la un pas de moarte chiar la începutul vizitei lor oficiale în Afganistan. Atacul a fost intentat de un grup de talibani.

Mai multe rachete au lovit în apropierea aeroportului Hamid Karzai din Kabul imediat după ce aici au aterizat şeful Pentagonului, Jim Mattis, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile anulate. Atacul a fost revendicat de talibani care au anunţat că au vrut să doboare avionul secretarului american al Apărării.

Numărul rachetelor, estimat iniţial la trei, a fost evaluat ulterior la 20-30. Ţinta ar putea să nu fie însă aeroportul, ci baza NATO de lîngă acesta. Mattis şi Stoltenberg urmează să se întâlnească la Kabul cu autoritățile afgane, după ce Statele Unite au anunţat că trimit o forţă suplimentară de 3 mii de militari în Afganistan. Statele Unite au în prezent 11 mii de militari în această ţară și au cerut ca NATO să sporească şi forțele multinaţionale prezente în cadrul operațiunii Resolute Support, forţe care în prezent depăşesc 13 mii de militari.

Amintim că, Mattis și Stoltenberg urmează să aibă întîlniri cu președintele afgan Ashraf Ghani şi cu comandanţii operațiunii Resolute Suport.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button