Actualități

VIDEO: AUR deschide 7 birouri parlamentare în regim de consulat, în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

AUR își deschide birouri parlamentare în regim de consulat în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe românii basarabeni în relația cu statul român. Potrivit informațiilor, este vorba de 7 puncte administrative ce vor fi plasate în orașele Ungheni, Nisporeni, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Bălți și Soroca. Scopul acestor puncte administrative este de a stabili relații instituționale cu cetățenii Republicii Moldova care au nevoie de ajutor în relația cu statul român. 

„Precizăm că acest proces politic era programat încă dinainte de a se ști de campania electorală și el își urmează cursul firesc. Acest proiect nu este unul electoral. AUR este singurul partid care se va implica activ în viața publică din Republica Moldova și are ca scop suprem unirea cu România. Toate activitățile care vor avea loc în cadrul birourilor parlamentare vor fi în regim de consulat pentru ajutorarea moldovenilor, de la obținerea drepturilor de pensie sau alocații pentru copii și până la consultanță în vederea obținerii cetățeniei române. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Vlad Bilețchi pentru 10TV.md.

AUR va fi alături de moldoveni și prin deschiderea acestor cabinete parlamentare cu activitate în regim de consulat. Alianața pentru Unirea Românilor realizează în 6 luni de când a intrat în Parlamentul României ceea ce nu a făcut statul român în ultimii 30 de ani. Birourile se vor deschide în următoarele două săptămâni și nu vor avea legătură cu campania electorală deoarece vor funcționa continuu, decizia fiind luată la București înainte de a se cunoaște faptul că vom avea alegeri anticipate în Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button