10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Binecuvântare pentru Marșul Centenar. Unioniștii au pornit spre Râmnicu-Vâlcea

Distribuiți acest articol!

Moment emoționant la Sibiu. Unioniștii care duc flacăra unirii, pe jos, la Chișinău, au fost întâlniți de preotul de la catedrala din oraș, care le-a binecuvântat drumul pentru următoarele Etape. Acesta afirmă că idealul național nu înseamnă doar unitatea de moment, ci unitatea permanentă. Acum, Marșul Centenar a mai înaintat cu câțiva km și va ajunge sâmbătă la Râmnicu-Vâlcea.

Ajunși ieri, 17 iulie, în Sibiu, participanții la Marșul Centenar au primit binecuvântare pentru următoarele etape ale drumului pe jos spre Chișinău. Preotul Constantin Necula, de la Catedrala Ortodoxă din oraș, i-a îndemnat pe unioniști să amintească tuturor că idealul național nu înseamnă doar unitatea de moment, ci unitatea permanentă, iar Prutul este o graniță inutilă.

Participanții la Marș au fost întâmpinați emoționant de Mitropolia Ardealului, care le-a oferit locuri de cazare într-un cămin din oraș. Unioniștii sunt pregătiți pentru o nouă etapă a Marșului Centenar și cred că eforturile comune, cu autoritățile locale, societarea civilă, cu bisericile sau oamenii de rând pot transmite mesajul mobilizator către clasa politică: 2018 este Anul Centenarului, iar Basarabia trebuie să ocupe un loc central în orice demers legat de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire.

Cea de-a patra etapă a Marșului Centenar începe, astăzi, 18 iulie, din Sibiu și va ține până duminică, la Curtea de Argeș. Cei care doresc să participe la MarșulCentenarului își pot alege una dintre etape pe unire2018.ro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button