MAGAZIN

VIDEO // Campania ”Un milion de semnături pentru Unire” a ajuns pe litoralul românesc

Distribuiți acest articol!

Campania ”Un milion de semnături pentru Unire” a ajuns pe litoralul românesc. De zori până în noapte, voluntarii Unirii colectează iscălituri pentru modificarea Constituției României, în vederea unirii cu Republica Moldova. Inițiativa cetățenească a fost lansată de Alianța pentru Centenar și va fi desfășurată pe ambele maluri ale Prutului până la începutul verii.

Peste un milion de semnături vor fi strânse în România, Republica Moldova și diaspora pentru Unire. Campania demarată de cele peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar se desfășoară în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 și constă în colectarea de semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Grație minivacanței din aceste zile, campania se bucură de succes pe litoralul românesc, așa cum au precizat organizatorii.

Primarul de Năvodari, Florin Chelaru susține că UNIREA Republicii Moldova cu România este iminentă, iar în Anul Centenarului trebuie să devenim generația care se va mândri de realizarea unui fapt istoric.

Harnici precum un mușuroi de furnici, basarabenii bat România în lung și în lat și susținerea financiară aproape inexistentă este înlocuită de dorința sufletească, ambiția și motivația ca românii să înțeleagă că aceștia își doresc Unirea și că reparația istorică este o obligație națională. Ex-primarul de Năvodari, Matei Nicolae promite că va oferi toată susținerea voluntarilor campaniei Un milion de semnături pentru UNIRE.

În aceste zile, militanții unioniști au ajuns pe litoral. Timp de trei zile vor strânge semnături în stațiunile de pe litoral, pline de turiști, iar de marți seară vor reveni în zona montană. Campania este în toi și oboseala este rapid înlocuită de simțul datoriei: semnăturile trebuie strânse până la sfârșitul lunii iunie!Pentru a strânge cele 1 milion de semnături necesare, membrii alianței vor merge în satele din România şi Republica Moldova, dar și prin campusurile studențești. Reprezentanţii Alianței pentru Centenar și-au propus ca până la începutul verii să adune toate semnăturile.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button