MAGAZIN

VIDEO // Candidații de dreapta la Primăria Chișinău, în dezbatere publică. Vezi rezultatele

Distribuiți acest articol!

Patru candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău au spus astăzi în cadrul unei dezbateri publici de ce trebuie să ajungă la cârma capitalei. Pretendenții la fotoliul primăriei au venit cu temele făcute. Pe rând, candidații de dreapta și-au prezentat programul electoral și și-au apărat poziția. La dezbateri au participat candidatul independent, Silvia Radu, candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, Victor Strătilă de la Partidului Verde Ecologist, și reprezentantul Partidului Național Liberal, Alexandra Can.

Transport public gratuit, uzină de prelucrare a deșeurilor în Chișinău, scoaterea căii ferate din oraș pentru fluidizarea transportului, proiecte de infrastructură pentru suburbii și alimentația copiilor cu mâncare preparată la restaurante sunt printre promisiunile unor candidați la funcția de primar al Capitalei pentru alegerile locale noi. În același timp, unii candidați continuă îndemnurile de retragere din cursa electorală a celor fără șanse pentru a nu permite dispersarea dreptei. Astăzi, 26 aprilie, 4 candidați s-au reunit în cadrul Dezbaterii publice ”Vreau să fiu primar pentru că…”. Pretendenții și-au argumentat programul electoral și s-au invitat reciproc să facă parte din echipa lor.

Candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, a promis construirea unor drumuri de centură, care să înconjoare Chișinăul, pentru a fluidiza transportul și a reduce poluarea orașului.

Reprezentantul PNL, Alexandra Can, susține că cooperarea cu tineretul este o idee bună de care va ține cont.

Candidatul independent, care a asigurat și interimatul funcției de primar al municipiului Chișinău Silvia Radu a precizat că va duce la bun sfârșit proiectele pe care le-a început, însă nu face mari promisiuni chișinăuienilor.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, a lansat astăzi un apel către formațiunile proeuropene pentru a nu admite dispersarea dreptei la alegerile locale noi din 20 mai. El a declarat că este deschis spre dialog cu toți cei care își doresc un Chișinău proeuropean și românesc.

Concluziile dezbaterii la care au participat candidații de dreapta la funcția de primar al capitalei au fost făcut de analistul politic Igor Boțan, care a monitorizat întregul eveniment.

Menționăm că, la dezbateri a fost invitat și candidatul socialiștilor, Ion Ceban, dar a anunțat pe o rețea de socializare că nu acceptă invitația. Amintim că la alegerile locale noi din 20 mai la Chișinău au fost înregistrați 12 candidați.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button