Actualități

VIDEO. Candu CONDAMNĂ declarațiile DURE ale lui Dodon la adresa NATO și UE. “Este regretabil”

Distribuiți acest articol!

Andrian Candu, președintele Parlamentului, condamnă declarațiile dure ale lui Dodon în dresa Uniunii Europene și NATO, făcute recent în cadrul unui interviu acordat recent canalului de televiziune din Belarus, Belarus 1. Acesta a declarat că aderarea la NATO s-ar solda cu un război în Republica Moldova, iar integrarea în UE va face statul să explodeze.

“Este regretabil că domnul președinte Dodon atacă în felul ăsta partenerii noștri importanți cu care Republica Moldova cooperează de foarte mult timp. Dumnealui a avut și poziție oficială, dumnealui a fost viceprim-ministru și ministrul Economiei atunci când vorbea despre beneficiile cooperării cu Uniunea Europeană și când vorbea despre beneficiile comerțului liber cu UE și nu înțeleg de ce acum dumnealui atacă Uniunea Europeană și vorbește despre faptul că dacă noi vom deveni membri UE, va fi un dezastru pentru țară. La fel nu înțeleg cum poate dumnealui să atace o organizație ca NATO cu care Republica Moldova cooperează de foarte mult timp pe domeniul civil, în misiunile de pacificare și în misiunile umanitare”, a declarat Candu.

Potrivit speakerului, Republica Moldova cooperează cu NATO încă de pe timpul când Dodon era ministrul Economiei și viceprim-ministru, și atunci aprecia cooperarea cu NATO, la fel cum aprecia și contribuția pe care NATO o are la foarte multe misiuni umanitare desfășurate în Republica Moldova.

Vedeți declarațiile lui Andrian Candu în video-ul de mai jos.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button