10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Cărți în limba română și un acordeon, pentru şcoala din Aluatu

Distribuiți acest articol!

Cărți în limba română și un acordeon, au fost donate astăzi, 27 iulie, de către deputații Partidului Liberal, copiilor școlii „Dmitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia. Deputatul PL, Ion Apostol, a postat pe pagina sa de facebook și un îndemn către alți deputați și patrioți români să le urmeze exemplul.

Pereții deteriorați și gata să se prăbușească au fost restaurați și vopsiți, mucegaiul de altă dată a fost înlăturat, iar sălile de clasă sunt aproape gata să-și deschidă ușile pentru elevii din Aluatu. Astăzi, 27 iulie, deputații Partidului Liberal au donat școlii cărți în limba română și un acordeon pentru sala de muzică.

”Uniți prin carte românească, ca să facem bine pentru comunitatea românească din Aluatu și uniți prin muzică, pentru românism la Sud”, s-a exprimat pe o rețea de socializare deputatului Liberal, Ion Apostol.

Deputatul a venit cu un apel către toți deputații și patrioții români, pentru a lua exemplu de la ei, iar localitatea Aluatu au numit-o simbol al luptei pentru Românism.

Asociația Unirea-ODIP și unioniștii spun că au colectat aproape 90 la sută din suma necesară pentru a repara școala. Inițiatorii proiectului așteaptă și implicarea autorităților raionale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button