ActualitățiRomânia

VIDEO. Centenar prin înfrățiri. Raionul Criuleni și județul Botoșani au semnat actul istoric

Distribuiți acest articol!

Centenar prin înfrățiri. Astăzi județul Botoșani a semnat actul istoric de colaborare cu raionul Criuleni. De astăzi, cele două entități de pe ambele maluri ale Prutului sunt legate cultural, social și economic. Mai mult, reprezentanții celor două unități administrative au stabilit deja și primele proiecte, care vor fi realizate în Anul Centenar.

Acordul de colaborare între cele două unități administrative a fost semnat de către președintele consiliului raionului Criuleni, Veaceslav Burlac și președintele consiliului județului Botoșani, Costică Macaleți. De astăzi, Botoșaniul va susține proiectele demarate de Criuleni.

Președintele consiliului județean Botoșani, Costică Macaleți a enumerat domeniile în care vor colabora, fiind deschis către toate propunerile care vor veni din partea raionului Criuleni.

Primele proiecte au fost deja stabilite, în domeniul educației. Un grup de 50 de copii din România și Republica Moldova vor realiza în această vară un schimb de experiență în cadrul unor tabere de odihnă. Președintele consiliului raional Criuleni, Veaceslav Burlac susține că nu există bariere lingvistice, culturale sau sociale, iar tânăra generație trebuie să cunoască realitățile de pe o parte și alta a Prutului.

Actul de colaborare a fost semnat în prezența consilierilor raionali, a primarilor din raion, dar și a reprezentanților din județul Botoșani și Vaslui, cu care raionul Criuleni are stabilit acordul de înfrățire. Momentul istoric de astăzi a fost marcat și de un gest simbolic – Veaceslav Burlac și Costică Macaleți, reprezentanții celor două unități administrativ teritoriale și-au prezentat reciproc stemele care reprezintă cele două orașe – Botoșani și Criuleni.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button