Actualități

VIDEO. Cetăţenii, despre riscurile modificării sistemului electoral

Distribuiți acest articol!

Cetățenii Republicii Moldova sunt tot mai radicali atunci când vine vorba de schimbarea sistemului electoral. Locuitorii capitalei consideră că dacă politicienii nu vor ține cont de avizul negativ al Comisiei de la Veneția, Integrarea Europeană a Republicii Moldova va derula cu pași greoi. Ceea ce nu este de dorit în cazul în care populația își dorește unirea cu România și aderarea la blocul comunitar.

Locuitorii Republicii Moldova sunt împotriva schimbării sistemului electoral, menționând că modificarea procesului de vot va permite menținerea la putere a actualei clase politice care este una coruptă.

Chișinăuienii consideră că dacă nu vor fi luate în calcul recomandările comisiei de la Veneția, Republica Moldova riscă să piardă încrederea partenerilor externi. Atitudinea politicienilor reprezintă un blocaj spre integrarea europeană.

Chiar dacă președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că mai mulţi cetăţeni ai R. Moldovei susţin modificarea sistemului electoral decât integrarea europeană la momentul semnării acordului de asociere, în realitate lucrurile stau altfel. Cetăţenii Republicii Moldova susţin că Unirea cu România şi integrarea în blocul comunitar european ne va ajuta considerabil în creşterea economiei statului și reformarea justiției.

În avizul făcut public ieri comisia a anunțat că în contextul în care se află Republica Moldova, reforma propusă ar putea avea un efect negativ la nivel de circumscripție, unde candidații majoritari independenți pot fi influențați de oameni de afaceri sau de alți actori care își urmăresc propriile interese.

Cetăţenii, despre riscurile modificării sistemului electoral

#votulmixt #voxCe cred basarabenii despre modificarea sistemului electoral

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 20 iunie 2017


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button