ActualitățiExterne

VIDEO // CIOCNIRE între două avioane pe AEROPORT. Momentul IMPACTULUI

Distribuiți acest articol!

Două avioane s-au ciocnit, duminică, pe aeroportul din Istanbul, Turcia. Impactul a survenit în momentul în care una dintre aeronave ateriza pe pistă.

Se pare că avionul companiei turcești era parcat prea în spate, apropiindu-se mult prea mult de pista de aterizare.

În momentul coliziunii din Istanbul, așa cum se poate vedea în imagini, aeronava A321 se mișcă mai mulți metri, din cauza șocului, scrie evz.ro.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, conform informațiilor publicate de Aeronews pe pagina proprie de Facebook.

Redăm mai jos videoclipul care arată momentul în care s-a produs accidentul.

Contrar credinței populare, cel mai grav accident aviatic din istorie nu s-a produs în aer, ci într-o situație similară cu cea de pe aeroportul din Istanbul. Este vorba despre catastrofa aeriană de pe Aeroportul Los Rodeos a avut loc în anul 1977, pe Aeroportul Los Rodeos (astăzi numit Aeroportul Tenerife-Nord) din Tenerife.

Atunci, două avioane Boeing 747, unul al companiei Pan Am, iar altul al KLM, au fost redirecționate aici, după ce pe aeroportul principal din Tenerife fusese o amenințare cu bombă. Aeroportul era acoperit de o ceață densă, iar o greșeală de comunicare a dus la tragedie: în timp ce una dintre aeronave staționa pe pistă, cealaltă a vrut să decoleze și a intrat în plin în avionul care stătea pe loc. În urma ciocnirii, avioanele au explodat, pierzându-și viața 583 de oameni.

Au decedat toți cei 248 de pasageri și membri ai echipajului de pe avionul KLM, în timp ce 335 de oameni aflați în avionul Pan Am și-au pierdut viața.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button