10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Compania aeriană „Air Moldova” ar putea trece în proprietatea unei companii românești

Distribuiți acest articol!

După ce la sfârșitul lunii iulie a fost scoasă la vânzare, compania aeriană ”Air Moldova” ar putea trece în proprietatea unei companii românești. Autoritățile susțin că privatizarea este necesară pentru atragerea capitalului privat, modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate, dar și atragerea pasagerilor de tranzit.

Compania Aeriană ”Air Moldova” ar putea să ajungă în proprietatea unei companii românești. Potrivit unor surse neoficiale, ”Blue Air” ar fi investitorul interesat de achiționarea întreprinderii moldovenești.

Informația nu a fost deocamdată confirmată de autorități. Reprezentanții Agenției Proprietății Publice susțin că deocamdată nu a fost convocată comisia de concurs și nu a fost deschisă oferta. Contactată de portalul avocaturii de afaceri ”bizlaw” , Alina Bîrliba, specialist principal, Serviciul relații publice a APP, a declarat că ”trebuie să așteptăm să fie deschise ofertele și că nu este normal ca premierul să afle din presă cine este investitorul”. Reprezentanții companiei ”Blue Air” au declarat că vor oferi un răspuns mai târziu.

”Blue Air” este al doilea operator de transport aerian din România. Are baze operaționale în București, Bacău, Iași, Constanța și Cluj. Pe lângă aceste baze operaționale, Blue Air mai operează și din Timișoara, Oradea și Sibiu. Flota ”Blue Air” consta în 30 de aeronave de tip Boeing, urmând ca alte 12 aeronave să se alăture companiei.

Amintim că,”Air Moldova” a fost scoasă la privatizare la sfârșitul lunii iulie. Autoritățile susțin că privatizarea este necesară pentru atragerea capitalului privat și modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate, extinderea gamei de servicii, dar și atragerii pasagerilor de tranzit.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button