10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Construcția gazoductului Iași-Chișinău va începe în această lună

Distribuiți acest articol!

Construcția tronsonului Ungheni-Chişinău, din gazoductul Iași-Chișinău, va începe în această lună. Declarațiile au fost făcute de președintele parlamentului, Andrian Candu. Oficialul, a mai afirmat că mai sunt pregătite și alte proiecte economice, cum ar fi cel de interconectare energetică. În acest sens a fost luat un împrumut.

Construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău pe tronsonul Ungheni-Chişinău va începe luna curentă, mai aproape de Ziua Independenţei. Despre aceasta a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În acest sens a fost luat un împrumut şi au fost obţinute mai multe granturi de către Republica Moldova de la finanţatori. Este vorba de mai mult de 250 de milioane de euro, un proiect economic foarte important, spune Andrian Candu.
Totodată, oficialul a afirmat că pentru sesiunea de toamnă-iarnă Parlamentul are o restanţă pentru care speră că se va găsi o soluţie – modificările în Constituţie în ceea ce ţine de obiectivul de integrare europeană pentru Republica Moldova și speră că se va reuşi găsirea unui compromis, în acest sens, cu partidele parlamentare de opoziţie pro-europene.

Sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă va începe pe 3 septembrie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button