MAGAZIN

VIDEO. Crengile depozitate la Stadionul Republican au ars. Au intervenit 16 autospeciale

Distribuiți acest articol!

Crengrile depozitate la Stadionul Republican, în urma intimperiei din luna aprilie curent, au luat foc în această dimineață în jurul orei 4:30. S-a întâmplat la două săptămâni de la incendiul de lângă Piața Auto, unde flăcările au cuprins suprafața de 3ha din cele 5 ha de crengi aflate pe un teren între străzile șoseaua Balcani și str. Pietrarilor.

cod galben de călduri

Publicată de Mădălina Bivol pe Duminică, 23 iulie 2017

 

La fața locului, conform numărului sporit de intervenție au fost îndreptate 16 autospeciale de intervenție cu un efectiv de peste 80 de persoane. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au fost formate 4 sectoare de luptă, iar datorită intervenției eficiente focul este ținut sub control.

Conform datelor operative ale Serviciului Situații Excepționale nu au fost înregistrate victime.

Șefa Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Luminița Suveică, a declarat că astăzi urmează să fie prelevate probe de aer pentru a stabili gradul de poluare în urma incendiului în zonele locative din imediata apropiere a stadionului.

„Tocatorul care se afla pe stadion a fost deteriorat în urma incendiului, întrucât focarul a fost stabilit în imediata apropiere a instalației. Au ars anumite piese, care trebuie să fie aduse de peste hotarele țării. Ar dura mai bine de două săptămâni”, a declarat șeful Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruță.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button