MAGAZIN

VIDEO// CRUCI pentru sângele vărsat acum 26 de ani. Ambasada Rusiei, luată cu asalt

Distribuiți acest articol!

Un nou protest a împânzit astăzi centrul Chișinăului. Zeci de tineri au protestat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Ei au cerut ca să fie retrasă armata rusă de pe teritoriul constituţional al Republicii Moldova. Unioniștii au instalat cruci în fața Ambasadei, transmițând mesajul că din cauza politicii expansioniste a Kremlinului, mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Au trecut 26 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean, iar până acum nu s-au întreprins acțiuni concrete pentru ca pe teritoriul nostru să nu mai fie armată străină. Societatea civilă cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și cere dreptate pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „UNIREA – ODIP”

2 martie 1992 – Armata rusă afară!

Astăzi s-au împlinit 26 de ani de la Războiul de pe Nistru, de la 2 martie 1992. Am venit și anul acesta la Ambasada Rusiei să le readucem aminte că nu vrem o armată străină pe teritoriul nostru și că pământul nostru este românesc!

Publicată de Tinerii Moldovei pe Vineri, 2 martie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button